Responsabilitza’t de la Teva Salut

La medicina que molts anomenen convencional, aquella basada en el símptomes, les malalties i els fàrmacs per a combatre-ho, ens ha fet desconnectar del nostre cos.
La rutina a la que ens deixem arrossegar per aquesta societat (presses, competència, baixes laborals mal pagades…) només ens dóna la oportunitat de veure els símptomes com a problemes, dificultats per a poder estar contents, treballar i estar a fora. I per tant, només busquem que desapareguin i poder tornar a enganxar-nos al ritme frenètic del dia a dia.
Hem deixat de confiar en la saviesa del nostre cos, hem oblidat quina màquina més perfecte ens permet, sense quasi esforç, portar la vida que portem i no som capaços de veure com de potent és el nostre propi poder de curació.

Prenem antiinflamatòris, antiestamínics, antibiòtics i altres antis que ja de ben petits envien el missatge al nostre cos de no poder, de no estar fent les coses bé, li prenem la capacitat tant potent que té de regenerar-se i després ens estranyem que cada vegada tinguem més al·lèrgies, que tantes malalties esdevinguin cròniques i de la “epidèmia” del càncer, una malaltia causada quan una part del nostre cos, farta de no ser escoltada, comença a funcionar per lliure.

Així doncs, perquè abans d’anar en contra d’aquests símptomes no ens plantegem perquè passen?

No em refereixo a les grans malalties, sobre les quals ja caldria un anàlisis molt més profund, sinó als símptomes més comuns que vivim unes quantes vegades a l’any com els constipats, la grip, les gastroenteritis, les contractures musculars etc.

Quina utilitat tenen els mocs? Perquè em puja la febre? Quin sentit té vomitar?

Doncs tant els mocs, com la tos, els vòmits i la diarrea són mètodes que té el cos per a fer fora elements estranys que pugui detectar (virus, bactèries, al·lèrgens, paràsits). Els mocs fan de barrera per no deixar entrar res per una de les principals entrades al cos (el nas) i la tos actua per extreure els elements que ja han arribat al coll.

La febre és la gran aliada del cos quan els altres mètodes han fallat. És una meravella com el cos es posa a treballar per a sanar-se, puja la freqüència cardíaca per a fer passar la sang més vegades pels filtres del cos i que els glòbuls blancs puguin tenir més moviment, el sistema limfàtic es posa en marxa i puja la temperatura de la sang per fer-la un medi inhabitable per aquest elements estranys.
Però nosaltres insistim en fer desaparèixer els mocs, baixar la inflamació, tallar la febre…

I el dolor? Perquè deu servir? Doncs per a fer-nos parar. EL dolor d’ossos només demana descans. Quantes vegades t’ha dit la teva àvia que el que et cal és llit? El mal de cap ens està avisant que hem de baixar el ritme de pensaments i de control. Parar, silenci, foscor… Gràcies al mal de panxa ens permetem parar de menjar tant i deixar un temps de repòs al nostre estómac que, com tot, per poder estar actiu també necessita descans.

Un altre tema és pensar quin significat tenen les malalties, què ens estan volent dir. Ja fa anys que molts estudis apunten, com a causa de la majoria de malalties, temes emocionals, haureu sentit a parlar de la somatització. L’estres ens fa baixar les defenses, la por fa treballar els ronyons, l’ansietat provoca regles doloroses etc. Però hi han estudis molt anteriors (medicina oriental, medicina Maya i d’altres) que van més enllà i apunten a que els símptomes són una forma de fer-nos posar atenció en aspectes de la nostra vida que no estan fluint. Jo no he fet cap estudi però de totes les persones que he tractat amb reflexologia podal no he tingut cap dubte en poder relacionar cada símptoma amb una arrel emocional. Però aquest tema el deixaré per a més endavant.

De moment, us convido a escoltar el vostre cos i confiar-hi més. Permetre-us baixar el ritme, estar tristos, parar, cuidar-vos i deixar-vos cuidar, compartir una estona de la vostra vida amb el dolor i el missatge que sempre ens porta, agrair als mocs, a la tos, als vòmits, tota la feina que estan fent per nosaltres i aprofitar aquests moments per recuperar estones que estem poc habituats a tenir. Moments per a estar amb nosaltres mateix@s, sense fer res, viure el silenci, la foscor, la quietud i permetre’ns experimentar que la debilitat és una gran qualitat!
I sobretot, us convido a fer-vos amos del vostre cos i responsables de la vostra salut i la dels vostres fills enlloc de otorgar aquest gran poder únicament als metges, NINGÚ coneix el vostre cos millor que vosaltres mateix@s. Recuperem la confiança en la perfecció del nostre cos.

Aviam si així deixem de dependre d’una empresa tant corrupta com la farmacèutica i els seus laboratoris…

Anuncios

2 pensamientos en “Responsabilitza’t de la Teva Salut

  1. Pingback: Taller de Remeis Naturals | Jugant a Viure

  2. Pingback: Taller de Remeis Naturals « Embaràs conscient, Part natural i Suport a la criança

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s