Nadal i descans?

S’han acabat les Festes Nadalenques i em sento absolutament esgotada.
Dinars, trobades, preparacions, festes, àpats desproporcionats, estímuls i més estímuls, molts dies fora de casa amunt i avall amb el cotxe…
Vols dir que és el que necessitem i el que ens ve de gust? Perquè hi han moments tant forçats doncs?

Se’m fa una mica difícil de creure que, una època de l’any que demana tanta calma i retrobament amb un mateix i amb els més propers com és l’hivern, l’haguem convertit en uns dies tant frenètics i estressants com aquests que acabem de passar.

A l’hivern, tota la naturalesa es recull, vivim moltes hores de foscor, les plantes deixen la seva activitat exterior per a centrar-se en la subterrània i molts animals baixen la seva activitat i fins i tot alguns dediquen aquest espai de temps per a hivernar. La naturalesa dedica un temps de descans i repòs per a poder refer-se i agafar forces per a tenir tota l’energia que es dedicarà a la primavera en néixer, créixer, florir… La terra inspira per a poder expirar més endavant.

Captura de pantalla 2013-01-07 a les 21.06.49I pel que he estat llegint sobre els orígens del solstici d’hivern i les posteriors festes nadalenques, també eren uns dies en els que s’aprofitava l’època en que s’aturaven les feines exteriors pel fred i la poca llum per retrobar-se les famílies dins de les cases amb llargs sobretaules escalfats pel braser o al voltant del foc. Es dormien moltes hores aprofitant la falta de llum i es menjaven aliments ben calorífics per a escalfar el cos per dins.

I és que realment, si aquests dies escolteu el vostre cos i les vostres emocions, sentireu que el que ve de gust és estar a casa, dormir llargues hores a la nit, estar recollit, fer poques activitats físiques i més de manuals, llegir, escoltar música, poder viure i superar les grips, constipats i d’altres símptomes al llit…

En tot cas, el que segur que no ve de gust (a mi segur que no!), és passar moltes hores al carrer fins a altes hores de la nit, mirant aparadors plens de llums i amb músiques molt altes, entrar i sortir de locals amb la temperatura altíssima i plens fins a vessar i comprar, comprar i comprar.

Ara tocaran, doncs, uns dies de ressaca on molts de nosaltres i sobretot dels nostres infants es posaran malalts, ens sentirem decaiguts, cansats, ens costarà recobrar el ritme i necessitarem més que mai aquest recolliment, silenci, descans, aquest temps d’inspiració que no ens hem sabut respectar.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s