Acompanya’m

Un grup de mares, pares i professionals del naixement hem elaborat 10 punts bàsics que considerem indispensables per l’acompanyament respectuós en qualsevol tipus de part.

Compartint les nostres experiències de part, ens adonem de la importància que te el tracte que hem rebut per part dels professionals durant tot el procés de l’embaràs part i post part.

El nostre objectiu és evidenciar aquestes necessitats, sensibilitzant les dones i els professionals, i difondre-ho mitjançant un tríptic amb el decàleg il·lustrat i un documental que complementarà aquests 10 punts.

Característiques bàsiques

El projecte consisteix en la creació d’un decàleg per l’acompanyament emocional al part, i la seva difusió en pdf perquè via internet arribi a molta gent i també en paper per distribuir a espais públics i privats, i que les dones puguin utilitzar durant al seu part. També inclou l’elaboració d’un vídeo documental mostrant experiències reals que testifiquin la necessitat de reflexió i demanda en l’ acompanyament.

A curt termini el primer acte serà una trobada col-loqui sobre com ens acompanyen durant l’embaràs, el part i la criança. Un més desprès la presentació del decàleg i del vídeo, tot això acompanyat d’una campanya de difusió del decàleg en díptic.

El pdf facilitarà el traspàs d’informació. El díptic arribarà a espais on sigui difícil l’accés a aquest tipus d’informació i el vídeo amb les experiències reals ajudarà a entendre que son demandes sorgides de les necessitats de les dones i no de la teoria.

Motivació i a qui va dirigit el projecte

Escoltant el relat de l’experiència del part en dones, és molt freqüent trobar que s’han sentit poc cuidades emocionalment en un moment de vital importància per a elles.

Aquest projecte va dirigit a professionals del món del naixement, a dones i homes que estan vivint el moment de l’embaràs i el part, i a persones sensibles a les relacions humanes i al canvi social positiu.

Objectius

Curt termini: Informar a parelles amb opcions diverses de part, del dret a un acompanyament emocional respectuós i sensibilitzar als professionals

A llarg termini: Promoure canvis significatius a l’hora d’acompanyar els parts, que es reflectirà en el procés de vida de les persones i, per tant, en la societat.

Des de COS Cooperativa de salut posem els recursos humans, així com les infrastructures físiques per poder fer realitat aquest projecte
Experiència prèvia i equip

El projecte ha estat impulsat per Gloria Vives, autora del llibre “40 semanas” i il·lustradora del decàleg fruit d’aquest treball, i per Cos, Cooperativa de salut, que promou la transformació positiva de la salut.

La Gloria des de la seva experiència personal com a dona que ha parit i en contacte amb altres dones, entén que no sempre el tracte en moments tan especials i sensibles de la vida és l’adequat, i paral·lelament, no sempre a les dones els arriba la informació suficient com per pensar que pot ser d’una altra manera.

Des de COS (www.cos.coop/), treballem la salut en general i de les seves diferents vessants, en la que aquest projecte reflecteix la inquietud per promoure un tracte respectuós al part.
Oferim acompanyament durant l’embaràs, el part i la criança, i ens adonem, que tot i que una dona tingui un part sense intervenció mèdica (no ús d’oxitocina, cesària, epidural…) el tracte no sempre es l’esperat.

Els protocols de part natural o de part medicalitzat no inclouen l’acompanyament emocional i de vegades no hi ha coherència entre l’actuació d’assistència i el tracte donat.

Comptem amb un grup de mares, pares i professionals del naixement que amb les seves experiències han donat contingut al decàleg realitzat.

La producció dels vídeos ha estat realitzada per l’equip d’Obirar, associació d´artistes i creadors/es audiovisuals i d´arts no convencionals i tecnològiques que promou projectes i activitats culturals, socials i educatives amb epicentre al Montseny.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s